Kokiais automobiliais važinėja „Žalgirio“ krepšininkai

Kauno „Žalgiris“ yra elitinis Lietuvos krepšinio klubas. Jame žaidžia bene geriausi Lietuvos ir Europos krepšininkai (nepamirškime, kiek NBA žaidžiančių krepšininkų karjerą pradėjo „Žalgiryje“), kurie tikrai nusipelno gerų automobilių. Kokia situacija su mašinomis šiais 2024 metais?

Krepšininkai važinėja rėmėjų automobiliais

Ar pamenate atvejį, kai į Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą NBA žvaigždė Jonas Valančiūnas atvažiavo ne ištaigingu Brabus visureigiu, o sena Audi? Tai sukėlė tikrai nemažai šypsenų ir dėmesio. Nors tai buvo tik eilinis Jono pokštas (gali sau leisti pajuokauti, kai per sezoną uždirbi keletą milijonų…), tačiau žinutė buvo aiški: niekas rimtai nežiūrės į krepšininką, kuris važinėja sena sukiužusia mašina. Krepšininkas yra viešas asmuo, reprezentuojantis savo klubą net tik rungtynių metu, bet ir už salės ribų, todėl jam reikalingas reprezentatyvus automobilis.

Dėl šios priežasties klubai dažnai ieško sau rėmėjų iš automobilių atstovybių ar prekybos automobiliais įmonių. Jos gal ir nepervedinėja tūkstančių į klubo sąskaitą, tačiau suteikia kur kas daugiau – metams suteikia galimybę važinėti naujais ir reprezentatyviais automobiliais. Dėl to vienais metais „Žalgirio“ krepšininkai važinėja Renault automobiliais, o kitais – jau Volkswagen. Gal kitais metais jie persės į Toyota ar Audi, nes šių gamintojų atstovybės taps klubo rėmėjais? Tai nebūtų naujiena ar kažkas neįprasto.

Kokia nauda automobilių atstovybei?

Automobilių atstovybei rėmimo sutartis su garsiu krepšinio klubu (Garbinga Žalgirio istorija tikrai neleis suabejoti šio klubo garbe ir patikimumu…) yra visada naudinga dėl kelių priežasčių.

Pirmiausia – tai reklama. Kai žmonės mato populiarius krepšininkus, važinėjančius Volkswagen visureigiais, jiems formuojasi tam tikras įvaizdis, kuris gali turėti įtakos perkant naujus ar naudotus automobilius būtent iš tos atstovybės. Juk ne Kauno automobilių turgus remia krepšininkus, o konkreti atstovybė, kurios logotipas yra užklijuotas ant automobilio.

Kitas svarbus momentas – komunikacija. Atstovybės vykdo aktyvią informacinę kampaniją, kurioje visada pabrėžiama, kad krepšininkams reikia išskirtinių automobilių. Aukšti sportininkai turi važiuoti komfortiškai, o ne susilenkę dvilinki, todėl renkasi erdvias mašinas – dažniausiai miesto visureigius. Jos tinkamos važiuoti ne tik po miestą, bet ir mažiau pravažiuojamais keliais kur nors kaimo vietovėje. Krepšininkai laisvalaikiu dažnai važinėja po Lietuvą kaip paprasti turistai ir taip garsina mūsų šalį savo socialiniuose tinkluose.

Beje krepšininkai užsiima ir kita mėgiama veikla, pavyzdžiui, žaidžia tenisą. Jų teniso rezultatai nėra įspūdingi, tačiau į teniso kortus jie atvažiuoja tikrai įspūdingais automobiliais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.